Ruhsat ve uygulamaya esas projeler

Kumm yapı ailesi olarak “siz hayal edin biz gerçeğe dönüştürelim” sloganıyla çıkmış olduğumuz yolda 10 yılı aşkın tecrübemiz ve 1500’ün üzerindeki proje birikimimiz ile amacımız, müşterilerimizin hayallerindeki yapıları tasarlayarak gerçeğe dönüştürmektir.

Bu amaç doğrultusunda “yapı inşaat ruhsatı” izni için gerekli olan
*mimari proje
*statik proje
*mekanik tesisat projeleri
*elektrik tesisat projesi
*peyzaj projesi
*zemin etüdü raporu
Ve tüm bu projelerin ilgili idare ve kurumlardan onay işlemleri hizmetini müşterilerimize sunmaktayız.

MİMARİ PROJE

Mimari proje, mimarlar tarafından hazırlanan;
İmar planına uygun
Parselasyon (kadastro parselinin imar parseline dönüştürülmesi işlemi) planına uygun hazırlanan projeleri kapsamaktadır.

STATİK PROJE

Statik projeler, İnşaat Mühendisleri Odası tarafından yetkilendirilmiş kişilerce, inşaat mühendisleri tarafından hazırlanmaktadır. Binanın kolon sisteminin (taşıyıcı sistem), deprem gibi doğal afetlere karşı sağlamlığını ifade etmesinin yanı sıra; yangın gibi çevresel faktörlere karşı da sağlamlığını kapsar.

MEKANİK PROJE

Mekanik proje, makine mühendisleri tarafından hazırlanmaktadır. Yapının mekanik (ısıtma, doğalgaz, havalandırma, yangın, sıhhi tesisat) kısmını kapsar. Mekanik projelerde malzeme ömrü ve kullanılan tesisatın konforu çok önemli bir yere sahiptir.

ELEKTRİK PROJESİ

Elektrik mühendisleri tarafından hazırlanmaktadır. Yapıya uygun olarak elektrik yük hesaplarının yapılmasını, aydınlatma, priz kullanımı, elektrik altyapısının standartlara uygun halde hazırlanmasını ve yetkili mercilere bildirilmesini kapsar.

PEYZAJ PROJESİ

Yapının dışında kalan açık alanın işlevsel ve estetik anlamda düzenlenmesini kapsamaktadır. Peyzaj projesinde amaç, yapı ile dış (bahçe, çatı, bahçe dizaynı, arazinin düzenlenmesi) mekânın uyumunu yakalamaktır.

ZEMİN ETÜDÜ İŞLEMLERİ

Mimari yapının bulunacağı arazinin analizlerini kapsar. Arsalar incelenir, arsaların jeolojik, jeofizik ve jeoteknik özellikleri belirlenir. Zeminin yapısı, zeminin depreme dayanıklılığı, fay hattına yakınlık, zemin cinsinin belirlenmesi, zemin yeraltı suyu araştırması, varsa yüksekliği ve yapı tasarımına etkisi gibi işlemler üzerinden gerçekleştirilir.

İNŞAAT RUHSATI AŞAMASINDA GEREKLİ OLAN İŞLERİN TAKİBİ

Yapı, projede ve kanun-yönetmeliklerinde belirtilen kurallara uygun bir şekilde inşa edilmelidir. Bu sebeple inşaatın başlaması için gerekli izin ve belgeler gerekmektedir. Öncelikle mimari, statik, mekanik, elektrik, peyzaj ve yapı aplikasyon projeleri hazırlanarak ilgili kurumlara onaylatılır, sonrasında da inşaat izni için gerekli evraklar ve ödemeler yapılır. Evrak yoğunluğu nedeni ile kimi zaman yorucu olabilen bir süreçtir. Bunların tamamının takibini yaparak siz değerli müşterilerimize hayallerinizdeki evin “yapı inşaat izin belgesi”ni onaylatıp teslim ediyoruz.